tirsdag den 11. december 2007
Flickr, Picasa og lidt om Wikipedia.
Jeg fandt ud af at jeg ikke ejer det rette udstyr til at ligge dem ind, man skal bruge et USB kabel o.l. Jeg gider ikke investere i den slags udstyr for et billedes skyld. Men jeg fandt ud af, på egen hånd, at jeg bare kan MMS`e til min egen mail. Simpelt og ligetil. Så har jeg lært det!
M.h.t. Wikipedia: er det kun os i Pandrup, der gider at redigere artilen om Jammerbugt Bibliotekerne? Vi ved jo ikke alt om jeres biblioteker. Kom nu, hvis i ellers har tid!
onsdag den 5. december 2007
Library Thing
mandag den 26. november 2007
Joe Hill: Dødens jagt
anbefalet af Thomas Christian Jensen
Ny gyser fra en ukendt forfatter, med en kendt far
Dødens Jagt er den første roman af en ret ukendt forfatter: Joe Hill. Men hans far er ikke ukendt. Det er nemlig ingen ringere end Stephen King. Dødens jagt, er i den grad en gyser i Stephen Kings ånd. Faktisk minder den, ifølge mange anmeldere, om den unge Kings gysere fra 70erne, hvilket jeg er absolut enig i. Jeg kommer især til at tænke på Christine. Og det er jo ikke dårligt!
Hovedpersonen Jude Coyne er en afdanket rockstjerne, der på en Internetauktion finder en noget bizar genstand, til hans i forvejen bizarre samling. Nemlig et spøgelse, som kommer med den afdødes jakkesæt. Hvad han troede var en joke, viser sig at være dødsensfarligt. Spøgelset forsøger at myrde ham, og han kan ikke slippe af med det, da hans kæreste brænder jakkesættet.
Spøgelset er nemlig en hævn fra søsteren til en groupie, der tog sit liv pga. af ham.
Han er nu nødt til at opsøge hende, da det er hans eneste mulighed for at slippe af med sin forbandelse. Men det følger ham, uanset hvor han er…
Ligesom i sin fars historier, er denne gyser en kombination af overnaturlig spænding og en personlig psykologisk historie, med metaforiske ”spøgelser” fra hovedpersonens barndom. Den er dog mere moderne, med mange ”goth” undertoner. Han er måske i endnu højere grad end King interesseret i det brutale og absurde. Lidt for meget efter min smag, men det er stadigvæk hæsblæsende spænding og effektivt gys.
Kategori: Spænding
Forlag: Politiken
fredag den 23. november 2007
Wikis
tirsdag den 13. november 2007
Second Life
Forståeligt fordi den praktiske anvendelse af Second Life i Bibliotekssammenhæng måske er tvivlsom. Desuden er det en tidsrøver uden lige. Det er måske også noget "teenageagtigt" og i længden bliver det kedeligt, sammenlignet med, f.eks. online spil.
Men det er også synd. Især fordi det er vildt fascinerende (i starten). Man bliver virkeligt introduceret til en alternativ verden, hvor man kan lave sin helt egen personlige avatar, med det udseende man ønsker. Man kan møde et stort antal mennesker fra hele verden "face to face".
Jeg vil opfordre jer alle, til at prøve det derhjemme, meen hvis I er trætte af at sidde foran en PC i timevis fra arbejdet, bør i holde jer langt væk, for man bliver grebet af det!
P.S: Stem på Villy!
onsdag den 7. november 2007
Del.icio.us
Jeg er selv begyndt på en samling links, der drejer sig om mit favoritemne: fantasy og science fiction (og alt der ligger imellem og ligner og osv?) Jeg har endnu ikke noget at dele mine links med, men der skulle vel også være nogen med samme interesser i Jammerbugt Bibliotekerne, ikke?
http://del.icio.us/thomasjbugt
tirsdag den 30. oktober 2007
Personlige forsider
Homer:"The three little sentences that will get you through life. Number one, 'Cover for me'. Number two, 'Oh, good idea boss'. Number three, 'It was like that when I got here'."
fredag den 26. oktober 2007
Nu til det seriøse
http://www.bs.dk/showfile.aspx?IdGuid=%7B1AF9A224-F496-441C-A31D-B6E453C306E1%7D.
Homer: Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.
tirsdag den 23. oktober 2007
RSS
fredag den 12. oktober 2007
Chat
onsdag den 3. oktober 2007
Bibliotekernes netmusik
Praktiske ideer
http://www.herningbib.dk/bibliotek2/template.asp?pagename=ide
Mvh. Thomas
lørdag den 29. september 2007
Forventninger til 23 ting
Men først og fremmest håber vi, i har det sjovt med det. For de "sociale teknologier" (web 2.0- teknologier) ER sjove. Hvis i har børn derhjemme i den rette alder, har i sikkert set, hvordan de kaster sig over YouTube, Myspace, Second Life og Wikipedia. Det kan også være, i selv har stiftet bekendskab med nogle af disse tjenester.
Men sociale teknologier er ikke bare underholdning. De kan bruges praktisk af især folkebibliotekerne. Til de interesserede vil jeg senere vise et link til et idekatalog, hvor der er eksempler på nogle praktiske anvendelsesmuligheder til disse teknologier. Især chat, blogs og podcasts kan anvendes rimeligt nemt. (Dette er ikke en del af selve programmet)